Voorzieningen

Voorzieningen

Als centrumdorp van de gemeente Drimmelen heeft Made haar inwoners veel te bieden. Een groot aantal voorzieningen bijvoorbeeld, een gevarieerd winkelaanbod met gezellige grote en kleine winkelstraten, een rijk verenigingsleven, diverse gezondheidscentra (huisarts, tandarts, fysiotherapie), basisscholen, voortgezet onderwijs en uitstekende accommodaties voor binnen- en buitensport. Ook de horeca is goed vertegenwoordigd in Made.

Made

Made

Made is ontstaan als een verzameling boerderijen op de stadsweide, ook wel ‘Die Meede’ genoemd, van de stad Geertruidenberg. In het jaar 1795 werd Made losgemaakt van Geertruidenberg, en kort daarna werd een gemeente gevormd met het nabijgelegen Drimmelen: Made en Drimmelen.

De plaatsen zijn nog altijd met elkaar verbonden, tegenwoordig onder de naam gemeente Drimmelen, waarbij het gemeentehuis gevestigd is in Made. Naast Made en Drimmelen behoren ook de dorpen Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Terheijden en Wagenberg en de buurtschappen Helkant en Blauwe Sluis tot de gemeente. In totaal wonen hier 27.163 mensen, waarbij Made met 12.737 inwoners de grootste kern is.

De voortuin van de Biesbosch

De voortuin van de Biesbosch

De gemeente Drimmelen is een groene oase nabij de steden Breda, Dordrecht en Oosterhout. De gemeente staat bekend als ‘De voortuin van de Biesbosch’ omdat het Nationaal Park voor een groot deel op het grondgebied van de gemeente ligt. Maar ook het buitengebied kent vele landerijen, cultuurhistorische elementen en mooie natuurgebieden. Een aantal dorpen binnen de gemeente liggen aan doorgaande vaarwegen en hebben hun eigen havenfaciliteiten, ideaal voor watersportliefhebbers. De gemeente geeft haar inwoners en bezoekers dan ook alle ruimte om te genieten van de schitterende natuur. Ga er lekker op uit, te voet, te fiets of met de boot en ontdek de groene en waterrijke omgeving!